Labdarúgás

Elkészült az átalakuló NB II osztályozóinak párosítása

Kisorsolták az átalakuló labdarúgó NB II osztályozóinak párosítását.

2013.02.28 14:18MTI

A szövetség elnökségének tavalyi döntése értelmében a következő szezontól kezdve két professzionális osztályban zajlanak a bajnoki küzdelmek, ezzel párhuzamosan az eddig kétcsoportos, összesen 32 csapatos NB II egycsoportossá és 16 csapatossá válik, a kiadó helyek egy részéről pedig osztályozó mérkőzések döntenek. Az NB III - amely eddig hatcsoportos volt - ősztől háromcsoportos lesz.
   
A jelenlegi másodosztály két csoportjának bajnoka az élvonalba kerül, ahonnan a két utolsó visszacsúszik. A 2-5. helyezett - összesen nyolc csapat - automatikusan megőrzi másodosztályú tagságát, a 6-8. helyezettek pedig oda-visszavágós alapon mérkőznek meg a bennmaradásért az NB III hat csoportjának bajnokával. A 9-16. helyezettek kiesnek, és a harmadik vonalban szerepelnek tovább.
   
Az NB I-es klubok második (tartalék)csapatai mindenképpen búcsúznak a szezon végén, a versenykiírás értelmében nem lehetnek az egycsoportos másodosztályú mezőny tagjai. Ha ilyen együttes az évad végén az első nyolc között végez, automatikusan hátrasorolják, és a legjobb kiesőként záró csapat kerül helyette az első nyolcba.

   
A NB II-es osztályozók párosítása (az MLSZ TV alapján):

NB III Alföld-csoport 1. helyezettje–NB II Keleti csoport 8. helyezettje
NB III Tisza-csoport 1. helyezettje–NB II Keleti csoport 7. helyezettje
NB III Mátra-csoport 1. helyezettje–NB II Keleti csoport 6. helyezettje
NB III Dráva-csoport 1. helyezettje–NB II Nyugati csoport 8. helyezettje
NB III Bakony-csoport 1. helyezettje-NB II Nyugati csoport 7. helyezettje
NB III Duna-csoport 1. helyezettje-NB II Nyugati csoport 6. helyezettje

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.