Bajnokok Ligája

Allegri dicsér, Roura a visszavágóban bízik

Massimiliano Allegri szerint csapata, az AC Milan tökéletesen védekezett szerda este az FC Barcelona ellen, s 2-0-ás sikerével nyílttá tette a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntős párharcát.

2013.02.21 13:31MTI

Az előzetesen a szakértők nagy többsége által esélytelennek tartott olasz együttes trénere azt emelte ki a találkozó után, hogy játékosainak sikerült levenniük a pályáról Lionel Messit, s a katalán együttesnek helyzetet sem engedélyeztek a Giuseppe Meazza Stadionban.
   
"A fiúk megérdemelték ezt a sikert, védekezésben semmit sem engedtek a Barcelonának, elöl pedig jó arányban használták ki a lehetőségeket - mondta az olasz tréner. - Tökéletesen megértették, amit kértem tőlük a meccs előtt, s ha ilyen alázattal és akarattal játszik egy csapat, mint mi tettük ezen az estén, akkor bárkit képes legyőzni. Ez a párharc teljesen nyílt még."
   
A katalán együttes az elmúlt években ritkán került a szerdaihoz hasonló szituációba, ugyanis 2011. január 19-én kapott ki utoljára két góllal (a Betistől 3-1-re a Király Kupában), ráadásul vélhetőleg még ennél is régebben történt meg a csapattal, hogy komoly helyzet nélkül játsszon le egy meccset.
   
"Sokkal nehezebb volt helyzetet kialakítanunk, mint általában szokott, de nagyon nehéz Milánóban játszani - mondta a betegséggel küzdő Tito Vilanova vezetőedzőt helyettesítő Jordi Roura. - A Milan kiválóan megszervezte védelmét, s ez nagyon sok gondot okozott nekünk. Ráadásul a pálya talaja sem volt méltó egy BL-meccshez. Ennek ellenére az első félidőben uraltuk a meccset, az első gól aztán nagyon megviselt minket."
   
A szakember elismerte, hogy együttese gyengén játszott, ám hangsúlyozta, hogy bízik a fordításban: "Ha van olyan csapat, amely képes innen felállni, az a Barcelona. Az eredmény kifejezetten rossz, de nem tragikus."
   
Az elmúlt évek labdarúgását uraló Barcelona kiejtése óriási fegyvertény lenne a mostani szezonban sokáig gyengélkedő, a csoportkörből a legkevesebb ponttal továbbjutott Milan számára. Ráadásul komoly bizakodásra is adhatna okot, mivel a Barcát, amely 2009-ben és 2011-ben megnyerte a sorozatot, 2010-ben és 2012-ben a későbbi győztes (Internazionale illetve Chelsea) búcsúztatta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.