Bajnokok Ligája

A Manchester és a Dortmund került közelebb a negyeddöntőhöz

A labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének újabb két mérkőzése után a Manchester United és a Borussia Dortmund hívei lehetnek elégedettebbek, mivel kedvenceik döntetlennel zárták idegenbeli fellépésüket, így kedvezőbb helyzetben várhatják a visszavágót, mint riválisuk.

2013.02.14 12:13MTI

 Az angol elitgárda a spanyol bajnoki címvédő Real Madridnál tett látogatását fejezte be 1-1-gyel, a német alakulat pedig az ukrán Sahtar Donyeck otthonából távozhatott számára biztató 2-2-vel.
   
Persze a madridiak portugál vezetőedzője, José Mourinho rögtön "különvéleménnyel" jelentkezett be: a meccset követő nyilatkozatában azt mondta, ötven százalék az esélyük a továbbjutásra, amit vendégként az Old Traffordon is elérhetnek.
   
"Teljes mértékben hiszek a sikerünkben. Változatlanul nyílt a párharc, mert mi is képesek vagyunk gólt szerezni idegenben - jelentette ki, majd némiképp provokatív éllel így folytatta: - Nem hiszem, hogy az angol futballkultúra megengedné, hogy a Manchester saját pályáján is annyira védekezésre rendezkedjék be, mint tette azt nálunk."
   
Derűlátását tovább erősítendő Mourinho hosszan magyarázta a sajtótájékoztatón, hogy a megítélése szerint teljesen defenzív angolokkal szemben számos gólszerzési lehetőséget teremtettek, és úgy látja: végig ők voltak a kezdeményezőbbek.
   
"Ellenfelünk nem játszott győzelemre, pedig kiváló támadóik vannak, akik a semmiből is képesek gólhelyzetet összehozni" - dicsérte a maga módján a riválist Mourinho, aki hangoztatta: szerinte nem a United elleni BL-párharc végkimenetelétől függ szakmai jövője a Real Madridnál.
   
Alex Ferguson, a manchesteri Vörös Ördögök szakvezetője elsősorban kapusát, a spanyol David De Geát dicsérte, akit a döntetlenre végződött meccs kulcsemberének nevezett.
   
"De Gea pompásan védett a Santiago Bernabéu Stadionban, most nyújtotta szezonbeli legjobbját, hihetetlen mentéseket mutatott be. Elégedett vagyok vele, de az 1-1-gyel is" - mondta Ferguson, aki egyszersmind felhívta a csapatáért szorítók figyelmét arra is, hogy odahaza roppant nehéz, veszélyeket magában rejtő visszavágó vár a Unitedre.
   
"Fontos gólt szereztünk, de még nincs vége. Jók az esélyeink, ám nagyon oda kell figyelnünk, mert a Real Madrid fantasztikus ellenakciókra, gyors kontrákra képes csapat" - mondta az MU vezetőedzője.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.