Dicséretesen küzdöttek

A juniorok kikaptak, de helytálltak a Kecskeméti Vízilabdatornán

A juniorválogatott a felnőtt csapattól (7-13) és a román nemzeti együttestől (8-12) elszenvedett vereség után harmadik meccsén is kikapott a Volvo Kupáért kiírt kecskeméti nemzetközi férfi vízilabdatornán.

2013.02.17 11:29MTI

A vasárnapi zárófordulóban Kanada legjobbjaival szemben maradt alul négy góllal, de ismét dicséretesen küzdött, s összességében megállta a helyét a felnőttek mezőnyében. 

Eredmény: 
Kanada-Magyar juniorválogatott 11-7 (4-2, 2-1, 4-3, 1-1) 
a magyar góldobók: Gyárfás 2, Telegdy, Dőry, Bedő, Jansik Sz., Német 1-1 

A korosztályában világbajnoki ezüstérmes magyar gárda gyengén kezdte a mérkőzést, s a kanadaiak kevesebb mint öt perc alatt elhúztak 3-0-ra. Aztán fokozatosan magához tért Horkai György szövetségi kapitány alakulata, amely a nyitónegyed zárópercében kétszer is betalált.
 
A folytatásban újfent az észak-amerikaiak uralták a játékot, s 6-2-es vezetésre tettek szert, de a magyar fiatalok visszakapaszkodtak 6-4-re, 7-5-re, majd 8-6-ra. Még szorosabbá azonban nem tudták tenni a találkozót, mert mindig akadt válaszuk a vendégeknek, akik a harmadik nyolc perc hajrájában négygólosra hizlalták az előnyüket (10-6), s a különbséget a befejező negyedben is megtartották (11-7). 

Később: 
Magyarország-Románia 11.30 

Pénteken játszották: 
Kanada-Románia 12-11 
Magyarország-Magyar juniorválogatott 13-7 

Szombaton játszották: 
Románia-Magyar juniorválogatott 12-8 
Magyarország-Kanada 8-5

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.