Az összecsapást nem is folytatták

Rasszista kórus miatt levonult a pályáról edzőmeccsén a Milan

Levonult a pályáról csütörtöki edzőmeccsén az AC Milan labdarúgócsapata, miután a hazai szurkolók rasszista rigmusokat skandáltak. Az alacsonyabb osztályú Pro Patria otthonában rendezett összecsapást nem is folytatták.

2013.01.03 18:24MTI

A milánói klub honlapján annyit közölt, hogy a célpont Kevin-Prince Boateng, M'Baye Niang, Urby Emanuelson és Sulley Muntari volt. Előbbi fél óráig tűrte a megnyilvánulásokat, majd egyszer csak kézbe vette a labdát és a lelátóra rúgta azt. Ezután levette a mezét és levonult a játéktérről - a társai mind követték.
   
"Nagyon csalódott és szomorú vagyok és úgy gondolom, jó döntés volt, hogy nem tértünk vissza a pályára. Meg kell végre állítanunk ezeket a primitív gesztusokat." - mondta a Milan vezetőedzője, Massimiliano Allegri.
   
A Busto Arsizio városában játszó Pro Patria az olasz bajnokság negyedik osztályában szerepel.
   
Umberto Gandini, az AC Milan igazgatója a twitteren azt írta: "Nagyon büszke vagyok a játékosainkra, akik ma levonultak a pályáról, miután néhány idióta rasszista rigmusokkal sértegette őket. Mondjunk nemet a rasszizmusra, mondjuk nemet a butaságra!"

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.