MKSZ

Katona Kálmán a kerékpársportok szövetségének élén

Katona Kálmánt választotta elnöknek a jelenlegi olimpiai ciklusra a Magyar Kerékpársportok Szövetsége (MKSZ).

2012.12.16 15:50MTI

A szombaton estébe nyúló csepeli közgyűlésen az MKSZ 103 tagegyesülete összesen 68 mandátumot tudott kiállítani, a szavazás eredményeként kialakult új elnökségben minden szakág képviselője helyet kapott. A szövetség vasárnapi közleménye szerint a tisztújítás során az MKSZ alelnöke Törzsök Zsolt (országút), Nagy Ádám (hegyikerékpár) és Somogyi Miklós (BMC), elnökségi tagja Sutkó Mihály (országút) és Schettrer Zsolt (triál és extrém) lett. 

Katona Kálmán - korábbi közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszter - egyben a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség elnöki tisztét is betölti idén áprilistól. Madarász Gábor leköszönő elnök napirend előtti felszólalásában kiemelte, hogy a sportág bekerült a jövőre jelentős állami támogatásban részesülő sportágak közé, ezért szakmai program került a kormányzat elé. Katona Kálmán célként a szakágak gyakorlatban is megvalósuló összefogását emelte ki. A közgyűlés megszavazta a Magyar BMX Cross-Triál Szövetség felvételét az ernyőszervezet tagjai közé.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.