Labdarúgás

A Sao Paulo nyerte a félbeszakadt döntővel zárult Copa Sudamericanát

A Sao Paulo labdarúgócsapata nyerte a Copa Sudamericanát, a második számú dél-amerikai kupasorozatot, miután az argentin Tigre elleni döntő első mérkőzésén döntetlent ért el, a szerdai visszavágó pedig kétgólos vezetésénél félbeszakadt.

2012.12.13 10:22MTI

Az első játékrészben a hazai pályán játszó brazil csapat kétgólos előnyre tett szert, a szünet előtt azonban verekedés tört ki a két gárda játékosai között, s a rendőröknek, illetve a biztonsági személyzetnek kellett rendet tennie.
   
A folytatásra aztán a Tigre futballistái és stábtagjai nem jöttek ki a pályára, állításuk szerint azért, mert a biztonságiak és a hatóság emberei fegyverekkel fenyegették, illetve gumibotokkal ütlegelték őket.
   
"Ketten fegyvert fogtak ránk, a mérkőzés további részét nem voltunk hajlandóak lejátszani" - nyilatkozta Nestor Gorosito, a Tigre vezetőedzője.
   
Mivel a döntő első felvonása 0-0-s döntetlennel zárult, a Sao Paulo 2-0-s összesítéssel megnyerte a sorozatot annak ellenére, hogy a visszavágó félbeszakadt.
   
Az eset könnyen beárnyékolhatja a 2014-es világbajnokságnak otthont adó Brazília előkészületeit, amelyekkel kapcsolatban már a korábbiakban is felvetődtek kétségek, többek közt a nemzetközi szövetség (FIFA) részéről is.
   
A Sao Paulo története során háromszor nyerte meg a dél-amerikai Bajnokok Ligájának megfelelő Libertadores Kupát, de a második számú sorozatban most először győzött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.