A 27 éves klasszis kosaras

LeBron James az év sportembere a Sports Illustratednél

A kosárlabdázó LeBron Jamest választotta az év sportemberének a Sports Illustrated amerikai magazin.

2012.12.03 19:47MTI

A 27 éves klasszis kosaras idén mindent megnyert, illetve jószerivel az összes egyéni elismerést besöpörte: az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) bajnoki címre vezette a Miami Heatet, egyúttal megkapta a liga és a döntő legértékesebb játékosának járó díjat, továbbá olimpiai aranyérmet szerzett az amerikai válogatottal Londonban.
   
Az elismerés 1954 óta íródó történetében ő a hatodik kosárlabdázó, aki nyert, legutóbb éppen klubtársa, Dwyane Wade győzött 2006-ban.
   
A Sports Illustrated címét amerikaiak és nem amerikaiak egyaránt elnyerhetik, de a győztesek többsége eddig az Egyesült Államok sportolója volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.