Nagy a választék - ki lesz a bajnok?

Június 7-én útjára indul a labda az Eb-n

Szombaton 17.00 órakor a Svájc-Csehország mérkőzéssel kezdetét veszi a 13. Labdarúgó Európa-bajnokság.

2008.06.06 12:10ma.hu

Egy-egy labdarúgó világesemény előtt mindig latolgatunk. Ez természetes. Az esetek döntő többségében vannak kirobbanó formában lévő, és gyengébben teljesítő együttesek egyaránt. Nos, a mostani kontinens viadal kicsit más ebből a szempontból, ezért is lehet nagyon érdekes az Eb. Miért gondoljuk ezt? A válasz nagyon egyszerű. 

Míg gyengébb formában lévő csapatokat csak-csak találunk a mezőnyben (elég az egyik házigazdára, Ausztriára, vagy a címvédő görög válogatottra gondolni), addig toronymagas esélyes(eke)t nehezebben neveznénk meg. Mert nem is lehet. És ez nagyon jó előjel. Ez az aktuális helyzet teszi nagyon érdekessé, és kiszámíthatatlanná a kontinens tornát. Mert persze megjelölhetnénk esélyesnek a világbajnoki címvédő olaszokat, a zseniális fiatalokat felvonultató Portugáliát, a jó formában lévő németeket, vagy a mindig „dobogóra jó” spanyolokat. És akkor nem beszéltünk a bármire képes Oroszokról, vagy a nagyon szívós svédekről, és az „elegáns” franciákról. Ugye, hogy van választék? 

Most tehát tényleg az a helyzet, hogy 5-6 válogatott közül szinte bárki odaérhet az első helyre. És ez nagyon jó. Mind a semleges szurkolók, mind pedig a szakma szempontjából. 

A ma. hu minden mérkőzésről frissen, a legérdekesebb információkkal felvértezve fog beszámolni. Jó szurkolást, sok izgalmas pillanatot kívánunk mindenkinek!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.