EURO-2012

A jubiláló Xabi Alonso elődöntőbe juttatta a spanyolokat

A címvédő és világbajnok spanyol labdarúgó-válogatott 2-0-ra nyert a francia csapat ellen a lengyel-ukrán közös rendezésű Európa-bajnokság szombati negyeddöntőjében.

2012.06.23 22:47MTI

A spanyolok a 100. válogatottságát ünneplő Xabi Alonso fejesével már a 19. percben megszerezték a vezetést, aztán "szokásos" labdatartásukkal magabiztosan őrizték. A játék képe a fordulást követően sem változott, a franciák továbbra is erőtlenek voltak, a spanyolok "lenyelték" a labdát, majd Xabi Alonso értékesített tizenegyesével a 91. percben még növelték is az előnyüket.
   
A spanyol válogatott, amely története során először győzött tétmérkőzésen a franciák ellen, szerdán a donyecki elődöntőben a portugál csapattal mérkőzik a döntőbe kerülésért.

A spanyol Xabi Alonso (nincs a képen) fejesét Hugo Lloris francia kapus (k) nem tudja védeni, és ezzel 1-0-ra vezet a spanyol válogatott - Fotó:MTI


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.