Meghalt

Ismeretlen eredetű betegség ölte meg a nigériai futball első vb-góljának szerzőjét

Negyvennyolc éves korában elhunyt Rashidi Yekini, Nigéria egyik leghíresebb labdarúgója, akit 1993-ban az év legjobb afrikai játékosának választottak meg.

2012.05.05 16:10MTI

Ő szerezte hazája válogatottjának első világbajnoki gólját 1994-ben, Bulgária ellen, karrierje egésze alatt pedig 58 mérkőzésen 37-szer volt eredményes a nemzeti csapat színeiben.

Több európai klubcsapatban is megfordult, így játszott a portugál Vitoria FC-ben, a görög Olympiakoszban, a spanyol Sporting Gijónban és a svájci FC Zürichben is. A profi futballal 2003-ban hagyott fel, bár visszavonulása után két évvel egy rövid időre még visszatért az aktív labdarúgáshoz a nigériai bajnokságban szereplő Gateway FC játékosaként.

Halála okát nem közölték, a család szerint ismeretlen eredetű betegség végzett vele.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.