Tíz emberrel, hátrányból jutott tovább a klub

Bajnokok Ligája - Csodát tett a Chelsea

A Chelsea gól- és emberhátrányból is képes volt kiejteni a címvédő Barcelonát a labdarúgó Bajnokok Ligája kedd esti elődöntőjében, amelyet - a Camp Nou Stadionban a londoni 1-0-s győzelmet követően elért 2-2-vel - összesítésben 3-2-re nyert meg.

2012.04.25 10:43MTI

Roberto Di Matteo, a londoni csapat vezetőedzője szerint történelmi sikert értek el, és úgy érzi, hogy rászolgáltak a továbbjutásra.
   
"Nagyon nehéz szezonunk van, de úgy tűnik, mindig tudunk valami különlegeset nyújtani, ha a szükség úgy hozza. Ez a játékosok génjébe van kódolva" - jelentette ki a szakember a barcelonai összecsapást követően.
   
Kollégája, Pep Guardiola viszont egyelőre még azt sem döntötte el, hogy a szezon végén marad-e a Barcelona kispadján, vagy az éveken át tartó diadalsorozat megtörése nyomán távozik a katalán elitalakulattól. A Barca most a BL-döntőt szalasztotta el, a bajnokságban pedig a múlt hét végén kikapott az ősi rivális Real Madridtól, így gyakorlatilag elszállt a reménye a címvédésre ebben a sorozatban is. A gárda még a spanyol Király Kupa döntőjében vigasztalódhat, már amennyire az ottani esetleges siker ellensúlyozhatja az idei kudarcokat.
   
"Ha az első félidőt sikerült volna 2-0-val zárni, akkor hihettünk volna benne, hogy meg tudjuk csinálni, de a 2-1 lélektanilag rosszul érintett bennünket" - mondta az első félidő lényegi történéseiről Guardiola, aki kitért rá: Lionel Messi második félidőben kihagyott 11-ese még több erőt adhatott a Chelsea-nek.
   
A londoni 1-0-s vereséget követően a Barcelona a visszavágón - jóllehet a spanyol válogatott Gerard Piquét a 26. percben le kellett cserélni, miután saját kapusa, Víctor Valdés úgy letarolta, hogy a védőt agyrázkódással kórházba kellett szállítani - a 35. és a 43. percben is betalált, ráadásul a két találat között a vendégek kapitányát, John Terryt kiállították, mivel hátulról szándékosan beletérdelt Alexis Sánchezbe.  
   
"Megnézve az ismétlést, nem úgy tűnik, hogy ezért piros lapot kellett volna adni" - jegyezte meg Terry, aki mellett sárga lapok miatt Ramires, Branislav Ivanovic és Raul Meireles is hiányozni fog a május 19-i, müncheni döntőről.
   
Az emberhátrány sem gátolta meg azonban a Chelsea-t, hogy az első félidő hajrájában egy mutatós Ramires-átemeléssel szépítsen, már saját magát hozva továbbjutó pozícióba. A fordulást követően a szinte folyamatosan egykapuzó Barcelona fordíthatott volna, ám Messi a felső lécre bombázta a büntetőt, majd később is a kapufát találta el a háló helyett. A labdabirtoklásban lényegesen jobb volt ugyan a Barcelona (73 százalék), az idő múlásával párhuzamosan azonban egyre pontatlanabb és kapkodóbb lett a játéka, klasszis futballistái is ezúttal lassúnak, körülményesnek, sőt fásultnak és fantáziátlannak bizonyultak. A végső csapást a hajrában beállt Fernando Torres vitte be a 92. percben, amikor egyedül tört ki, és egy csel után az üres kapuba gurított a spanyol válogatottal világ- és Európa-bajnok támadó.
   

"Tudtuk, hogy miként kell a Barcelona ellen játszani, még ha ez nem is olyan attraktív. Megvoltak a hazaiak helyzetei, de nem éltek vele, ráadásul nekünk Ramires gólja az +életet+ jelentette" - fogalmazott Torres, aki az egész idényben alapvetően hadilábon áll a gólszerzéssel, azonban a katalánok elleni tizenegyedik - még az Atlético Madrid csatáraként játszott - találkozóján nyolcadik alkalommal volt eredményes. A fociközhellyel élve: jó csere volt.
   
A Chelsea a döntőben a Real Madriddal vagy a Bayern Münchennel találkozik - a spanyol és a német alakulat szerda esti visszavágójának végkimenetelétől függően.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.