Késve fizetett a klub egy focistának

Megbünteti a Vasast az MLSZ

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi tanácsa 700 ezer forint pénzbüntetést szabott ki az élvonalban maradásért küzdő Vasasra, mert Farkas Balázs futballistával szemben késedelmesen teljesítette szerződésben vállalt fizetési kötelezettségeit.

2012.04.25 10:19MTI

Az MLSZ honlapja szerint a testület az OTP Bank Liga 25. fordulójának múlt szombaton játszott ZTE-Videoton (0-2) összecsapásán történtekkel kapcsolatban úgy határozott, hogy a zalaegerszegiek kiállított kapusát, Safet Jahicot, valamint csapattársát, Leon Panikvart augusztus 31-ig eltiltja a futballmérkőzésektől. Az első félidő hajrájában a játékvezető - az asszisztense jelzése nyomán - a Videoton javára ítélt büntetőt. Panikvar ezután a labdával mellkason lőtte a partjelzőt, a bíró azonban nem neki, hanem Milan Bogunovicnak mutatta fel a piros lapot, Jahic pedig emiatt vehemensen rátámadt a játékvezetőre, aki őt is kiállította. Az ft a keddi ülésén a valóban vétkes Panikvar - illetve Jahic - tettét szankcionálta.
   
A tanács döntése értelmében Németh Ottó, a ZTE technikai vezetője a csapat soron következő három NB I-es bajnoki találkozóján nem ülhet le a kispadra, s az öltözőbe sem mehet be. A zalai szurkolók rendzavarása miatt a sereghajtó és már kiesett ZTE-nek 100 ezer forintot kell fizetnie.
   
A fegyelmi tanács Rajczi Pétert (Újpest) - mint visszaesőt - négy, Pekár Lászlót (Kecskemét) kettő, Korhut Mihályt (DVSC), Gohér Gergőt (Diósgyőr), Youcef Sekourt (Diósgyőr), Sváb Dánielt (FTC), valamint Vaskó Tamást (Fehérvár) pedig egy-egy bajnoki meccsre szóló eltiltással büntette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.