Sprinttávú versenyen vett részt a magyar

Triatlon - Vanek Margit hatodik lett Larachében

Vanek Margit hatodik lett a marokkói Larachében rendezett sprinttávú triatlonversenyen.

2012.04.09 10:48MTI

A magyar csapat tájékoztatása szerint a világranglistán jelenleg olimpiai kvótát érő helyen álló versenyző harmadikként fejezte be a 750 méteres úszást, majd két társával sokáig élen haladt a 20 km-es kerékpározás során, melynek vége előtt utolérte őket a Dudás Esztert is magában foglaló főmezőny. Az 5 km-es futást Vanek végül hatodik helyen fejezte be, Dudás pedig 14. lett.
   
A férfiaknál a szintén Londonért versenyző Vanek Ákos másodikként zárta az első számot, és a nyeregben egy tízfős csoport tagjaként, melyben Tóth Tamás is ott volt, tekert az élen. A főmezőny azonban utolérte a szökevényeket, s végül Tóth 15., Vanek pedig 18. helyen ért célba. A további magyar indulók közül Faldum Gábor 22., Király István 33., Ruzsás Dávid 40. lett.
   
A Vanek-testvéreknek Japánban az április 22-én sorra kerülő isigaki Világkupa-futam lesz a következő versenyük, ott csatlakozik hozzájuk az olimpiai részvételre szintén esélyes Kovács Zsófia és Rendes Csaba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.