16-ból 13

Messi úgy érzi, Guardiola a siker kulcsa

A káprázatos formában lévő Lionel Messi szerint Pep Guardiolának köszönhetőek a Barcelona utóbbi időben elért sikerei - mióta a 41 éves menedzser 2008-ban átvette a csapat irányítását, a katalánok tizenhat megszerezhető trófeából tizenhármat zsebeltek be.

2012.03.15 16:29ma.hu

A háromszoros aranylabdás argentin a múlt héten hét gólt szerzett, ennek ellenére ragaszkodik hozzá, hogy „Guardiola a legalapvetőbb láncszem a Barcelona sikerében”.

Mikor arról kérdezték, hogy ő, vagy edzője fontosabb a klubnak, így felelt: „Azt hiszem, ő fontosabb a Barcának – a csapathoz való érkezése mindent megváltoztatott. Mindent, amit elértünk, vele értük el.”

A múlt heti Bajnokok Ligája mérkőzésen öt gólt vágott a Bayern Leverkusennek, majd a 24 éves szupersztár vasárnap két góllal örvendeztette meg rajongóit a Racing Santander elleni bajnokin – Guardiola szerint csapata kitűnő teljesítményt nyújtott.

„Annak ellenére arattunk magabiztos győzelmet, hogy sajnos sok sérültünk van” – mondta a spanyol szakember. „A céljaink elérése érdekében mindenki keményen dolgozott, és ennek meg is lett az eredménye. Még két és fél hónapunk van hátra a bajnokságból, mindent meg fogunk tenni, hogy a lehető legjobban fejezzük be a szezont.”

A Barcelonánál negyedik szezonját töltő spanyol szerint a Messi által értékesített büntető nem volt döntő a mérkőzés kimenetele szempontjából. Az emellett még egy gólt szerző dél-amerikai kétség kívül a mérkőzés embere lett.

A labdarúgás koronázatlan királya vasárnapi teljesítményével átlépte az egy szezon során szerzett ötvengólos határt, és öt gólra közelítette meg a klub-csúcsot tartó Cesar Rodriguezt.

Guardiola szerződése az év végén lejár, és amennyiben a távozás mellett dönt, Messi szerint az együttes nagyon meg fogja szenvedni a hiányát.

„Természetesen a klub és a játékosok tovább folytatnák a munkát, de minden teljesen más lenne nélküle” – mondta az argentin. „Nagyon nehéz lenne olyan edzőt találni, aki képes elérni mindazt, amit Pep ért el, és olyan teljesítményre sarkallni az együttest, mint ő. Ez az ő csapata.”

Az online fogadás szorzói alapján az Arsenal a legesélyesebb Guardiola megszerzésére, amennyiben a topedző az év végén valóban a távozás mellett dönt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.