Simán verte a Barca a Bayer Leverkusent

"Messi csakis akkor boldog, ha játszik"

Gyakorlatilag már a nyolc között van az FC Barcelona a labdarúgó Bajnokok Ligájában, miután kedd este vendégként is simán nyert 3-1-re a német Bayer Leverkusen ellen a nyolcaddöntő első mérkőzésén.

2012.02.15 11:59MTI

A címvédő katalán együttes a sérült karmester Xavi hiányában is magabiztosan gyűjtötte be a győzelmet, és bár Pep Guardiola vezetőedző a szokott visszafogottsággal nyilatkozott, nem kétséges, hogy a történtek után a német együttes már csak a csodában bízhat a március 7-i, spanyolországi visszavágón.
   
"Egy ideje hullámzó teljesítményt nyújtunk, de most nagyon jól játszottunk, főleg a második félidőben, s így kell teljesítenünk majd odahaza is, mert a németek tudvalevőleg sosem adják fel" - mondta Guardiola az újságíróknak a BayArenában, a meccset követően tartott sajtótájékoztatón. A sztáralakulat mestere külön is méltatta a kétgólos chilei légióst, Alexis Sánchezt, és a hajrában betaláló Lionel Messit, aki beállította a végeredményt.
   
"Ő a legnagyobb" - mondta az argentin klasszis futballistáról, aki legutóbbi 24 BL-fellépését tekintve a 25. gólját szerezte.
   
"Hogy mikor tervezem a pihentetését? Erre csak azt tudom válaszolni, hogy neki a futball az élete. Csakis akkor boldog, ha játszik, és ez számunkra is rendkívül fontos. Az emberek pedig mindig látni akarják az olyan játékost, mint amilyen ő" - jelentette ki Guardiola.
   
A Barca keddi sikere után remek nemzetközi sorozatot vallhat a magáénak, hiszen immár 13 mérkőzése óta veretlen a BL-ben, és megszakítás nélkül a 28. olyan meccsén van túl, amelyen legalább egyszer eredményes tudott lenni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.