Nagyon kikaptak a Milantól

Gyászos játékkal búcsúztatta Henryt az Arsenal

Csapata legrosszabb Bajnokok Ligája-teljesítményének minősítette a szerda estit Arsene Wenger, a Milantól vendégként 4-0-s vereséget szenvedő Arsenal labdarúgócsapatának vezetőedzője.

2012.02.16 12:35MTI

"Egy pillanatig sem voltunk a mérkőzésben, nagyon gyengén támadtunk és védekeztünk, sokkoló volt látni, hogy minden területen felülmúlnak bennünket" - fogalmazott csalódottan a francia tréner a nyolcaddöntős párharc első felvonását követően, leszögezve egyúttal: "Az eddigi legrosszabb teljesítményünket nyújtottuk az európai porondon."
   
A milánói piros-feketék Kevin-Prince Boateng góljával szereztek vezetést, majd a szünet előtt nem sokkal Robinho duplázta meg az előnyt. A fordulást követően ismét betalált a brazil támadó, a végeredményt pedig Zlatan Ibrahimovic állította be büntetőből.
   
Az Arsenal története során először kapott ki négy góllal a Bajnokok Ligájában.
   
"Szaladtunk az eredmény után, nem tudtuk a saját játékunkat játszani. Jobb, ha erről a mérkőzésről nem is beszélünk sokat, s a történteket hideg fejjel elemezzük. Előre tekintünk a következő mérkőzésünkre, s bár ez az eredmény katasztrófa, azért az idény ettől még nem ért véget" - tette hozzá az edző.
   
Mindazonáltal Wenger szerint alig van remény arra, hogy a továbbjutást illetően számukra kedvezően alakuljon a visszavágó eredménye.
   
"Legyünk realisták, nem álomvilágban játszunk. Noha matematikailag van kettő vagy esetleg öt százalékunk a fordításra, reálisan nézve kiestünk a BL-ből" - szögezte le.
   
A milánói vereséggel búcsúzott a csapattól a New York Red Bullstól kölcsönbe érkezett Thierry Henry, aki a második félidőben kapott lehetőséget, de nem tudott sokat hozzátenni alakulata teljesítményéhez. A 123-szoros válogatott világ- és Európa-bajnok csatár január 6-án tért vissza az Arsenalhoz, s azóta háromszor volt eredményes, így 229-ra növelte az észak-londoniak színeiben szerzett góljainak számát, s ezzel továbbra is vezeti a klub örökranglistáját.
   
A 230. ugyan nem jött össze, de jövőre még meglehet, ígérete szerint ugyanis a következő télen ismét visszatér.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.