Egyelőre Buffon a király

A 21. század legjobb kapusa

A 2006-ban világbajnok olasz Gianluigi Buffon áll az első helyén annak a listának, amelyet kedden tett közzé honlapján a 21. század kapusainak jelenlegi sorrendjéről a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó nemzetközi szervezet, az IFFHS.

2012.02.07 15:47MTI

A ranglistán - mindössze kétpontos hátránnyal - a tavalyi esztendő legjobb hálóőrének választott világ- és Európa-bajnok spanyol Iker Casillas áll a második helyen, míg a harmadik pozíciót a cseh válogatott és az angol Chelsea kapusa, Petr Cech foglalja el.
   
A lista első 10 helyén csak európai és dél-amerikai futballisták szerepelnek, utóbbiak közül a brazil Dida áll a legjobb helyen, ő 90 ponttal a hatodik. A magyar kapus nincs az első 80 helyezett között.

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.