Dzsúdós keretedzés illusztris vendégekkel

Atom Anti: a kondimmal nincs gond

Rendhagyó keretedzést tartott kedden a májusig tartó olimpiai kvalifikációban érdekelt cselgáncsválogatott, a Honvéd-csarnokban rendezett tréningre az ötkarikás bajnok Kovács Antal is ellátogatott.

2012.01.31 18:15MTI

A Tüzér utcai létesítményben a bemelegítést a tévés műsorvezetőként is dolgozó, Európa-bajnok Hadfi Dániel vezényelte, a tatamikon futkosó válogatottak és helybéli fiatalok tömegében ott volt dzsúdóruhában Tóth László, a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) elnöke is.
   
"A nemzetközi szövetség statisztikái alapján jelenleg négy fiú és négy lány áll olimpiára kvalifikáló helyen súlycsoportjában: a 48 kilós Csernoviczki Éva, az 57 kilós Karakas Hedvig, a 70 kilós Mészáros Anett, a 78 kilós Joó Abigél, továbbá a 66 kilós Ungvári Miklós, a 81 kilós Csoknyai László, a 100 kilós Farkas Bálint és a plusz 100 kilós Bor Barna" - sorolta az MJSZ első embere. "Farkas Bálintnak egyébként itthon komoly konkurenciája akadt, ugyanis Hadfi Dani jövő héten elindul az oberwarti Világkupa-versenyen, és megpróbálja behozni a lemaradását. Legrosszabb esetben hat londoni résztvevővel számolok, de bízom benne, hogy összejön a nyolc fő, ami magyar dzsúdós rekord lenne az olimpiák történetében. Ami a jövő hétvégi női Hungária Kupát illeti, a Párizsban edzőtáborozó Csernoviczki Éva várhatóan nem lép tatamira, míg Mészáros Anett valószínűleg csak az áprilisi Eb-re lesz egészséges."
   
Tóth László hozzátette: külön öröm számára, hogy eljött a keretedzésre a régi harcosok közül Kovács Antal, az olimpiai és vb-második Hajtós Bertalan, s az Eb-bronzérmes Csizmadia Zoltán.
   
"Tegnap kicsit megbetegedtem, de reggelente végigcsinálom Bor Barnusékkal az edzéseket Pakson, úgyhogy a kondimmal nincs gond" - mondta egy küzdelem után kissé kitikkadva "Atom Anti". "A magam részéről nyolc embert várok Londonba, sőt lehet, hogy jönnek még hozzájuk. Remek csapatunk van, akár hat érem is benne van ebben a társaságban, egy-két súlycsoportban arany is jöhet."
   
A háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós már a hétvégén, Párizsban sorra kerülő Grand Slam-tornáról beszélt:
   
"Remélhetőleg nem szakad le a hó a péntek reggeli indulásig, különben kénytelen leszek jövő héten a női Hungária Kupára benevezni 70 kilóban..." - mondta tréfásan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.