A végső győztes

Harmadszor vitte haza az Aranylabdát: Egervári is Messire szavazott

Egervári Sándor, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is a végső győztes Lionel Messire adta le voksát a FIFA-Aranylabda szavazáson.

2012.01.10 11:17MTI

A FIFA honlapján megtalálható lista szerint a szakember a második helyre Messi barcelonai csapattársát, Xavit, a spanyolok világbajnok középpályást tette, míg harmadiknak Mesut Özilt, a Real Madrid német irányítóját rangsorolta. Gera Zoltánnál, a nemzeti csapat kapitányánál Messi még az első háromba sem került be, a West Bromwich Albion légiósa szerint Xavi volt az elmúlt idény legjobbja, mögötte Cristiano Ronaldo és Andrés Iniesta következett.

A magyar újságírókat Imre Mátyás, az európai szövetség (UEFA) munkatársa, az nb1.hu alapítója képviselte, nála Messi, Xavi, Ronaldo volt a sorrend.

A legnevesebb szakembereknél, mint például a világbajnok spanyol nemzeti tizenegyet vezető Vicente del Bosque, vagy az angol válogatottat irányító Fabio Capello szerint egyaránt Messi volt a legjobb.

Messinek vb-cím kell ahhoz, hogy a legeslegjobbak közé kerüljön

"Messi már így is a legnagyobbak között lesz mindig is, de a világbajnokság valami különleges dolog" - nyilatkozta Platini.

A francia sportvezető, maga is egykori futballista hétfő estig az egyetlen olyan játékos volt, aki sorozatban háromszor kapta meg az Aranylabdát. Messi, az FC Barcelona támadója ezt a rekordot állította be a FIFA zürichi gáláján.

"Amikor Maradonára gondolunk, az jut eszünkbe, amit 86-ban tett" - mondta Platini, aki csapatával az említett mexikói világbajnokságon az elődöntőben a németektől szenvedett vereséget.

Az UEFA elnöke Maradona mellett Pelét nevesítette, amikor a legjobbakról beszélt. Messi alig 19 évesen pályára lépett a 2006-os németországi vb-n, a szerbek elleni csoportmeccsen csereként gólt is szerzett. Négy évvel később, Maradona irányításával már alapembernek számított a válogatottban, de az argentin gárda nem jutott messzire, a negyeddöntőben 4-0-ra kikapott a németektől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.