Azt állítja: nem csalt

Kéri a B próbát a doppingügyben érintett kajak-kenu versenyző

A doppingügyben érintett versenyző jogi képviselője arról tájékoztatta a Magyar Kajak-Kenu Szövetséget (MKKSZ), hogy a sportoló vitatja a doppingvétség elkövetését és kéri a B minta analízisét.

2011.10.12 14:12MTI

Ezt közölte szerdán az MKKSZ.

A szervezet szeptember végén hozta nyilvánosságra, hogy a Magyar Antidopping Csoport (MACS) tájékoztatása szerint a sportág egyik felnőtt versenyzője pozitív vizeletmintát produkált egy tavaszi ellenőrzés során.

"Az érintett sportoló idén egyetlen jelentős világversenyen, így természetesen a szegedi világbajnokságon sem szerepelt a magyar válogatottban." - közölte akkor az MKKSZ, amely a jogszabályi előírásoknak megfelelően már felfüggesztette a sportoló versenyzési engedélyét, és az intézkedés a doppingeljárás végéig mindenképpen érvényben marad.

A szerdai közlemény hangsúlyozza: a személyiségi jogok védelme miatt, a versenyző jogi képviselőjének kérésére a sportolót nem áll módjukban megnevezni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.