Botránylevélre bukkantak a történészek?

Doppingszagú az 1966-os nyugatnémet futballválogatott

Egy kiszivárogtatott levél szerint doppinggyanúba keveredett az 1966-os világbajnokságon szerepelt nyugatnémet válogatott három labdarúgója.

2011.10.05 18:59MTI

A német Spiegel magazin csütörtökön közölte: a berlini Humboldt Egyetem történészei találtak egy 1966. november 29-én kelt levelet, amelyben Mihailo Andrejevic, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) orvosi bizottságának elnöke arról tájékoztatta a Német Atlétikai Szövetséget vezető Max Danzot, hogy a vb-n szerepelt három futballista szervezetében efedrin nyomaira bukkantak. Ez a serkentőszer már akkor is szerepelt a FIFA tiltólistáján.
   
A Humboldt Egyetem sajtóosztálya szerint egyelőre nem tudni, miként került nyilvánosságra a levél.
   
A nyugatnémetek 4-2-re kikaptak az 1966-os vb-döntőben a házigazda angoloktól.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.