Ranga László nevét viseli egy szerpentin Pécsnél

Útszakaszt neveztek el egy raliversenyzőről

Ranga László örökös magyar bajnok raliversenyző nevét viseli hétfőtől a Pécsről Abaligetre vezető út egy szakasza.

2011.09.05 17:40MTI

Nagy Csaba, Pécs fideszes alpolgármestere a mecsekszentkúti buszfordulótól Remeterétig tartó négy kilométeres szerpentin névadó ünnepségén és a néhai sportember tiszteletére készült emléktábla avatóján azt mondta: a tíz évvel ezelőtt súlyos betegségben elhunyt Ranga László a ralisport kiemelkedő alakja volt, méltó arra, hogy nevét út és emléktábla is őrizze.
   
A politikus Ranga László családja, barátai, egykori kollégái és tisztelői előtt felidézte, hogy a pécsi versenyző pályafutása során nyolcszor nyerte meg a Mecsek-ralit, hatszor a magyar bajnokságot, és nemzetközi szinten is eredményesen képviselte külföldön a magyar ralisportot.
   
"Betegsége miatt 1998-tól már nem versenyezhetett, de csapatvezetőként tovább dolgozott, végül a rákkal folytatott egy évtizednyi küzdelem után, 2001. június 16-án, 44 évesen elhunyt. Munkássága azonban nem múlt el nyomtalanul a ralisportban." - hangsúlyozta Nagy Csaba.
   
Az alpolgármester utalt rá: a városvezetés reményei szerint a névadás a hétvégi Canon 45. Mecsek Rallye és az IRC-futam okán még nagyobb figyelmet kap. Ennek érdekében az önkormányzat korábban rendeletmódosítással tizenötről tíz évre csökkentette azt az időtartamot, amelynek el kell telnie, hogy valakiről közterületet nevezzenek el a halála után.
   
Ranga László fia, a szintén autóversenyző ifj. Ranga László a névadó ünnepségen meghatottan mondott köszönetet a kezdeményezésért és reményét fejezte ki, hogy "mindenki jó szívvel fog közlekedni" az édesapjáról elnevezett útszakaszon.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.