Polgári eljárás is folyik a vezetőkkel szemben

Görög bunda: lezavarták Szélesiéket a negyedosztályba

A negyedik vonalba sorolta a bundázással vádolt Volosz - Szélesi Zoltán csapata - és a Kavala labdarúgó-együttesét a görög sportminisztérium professzionális sportügyekben illetékes bizottsága.

2011.08.24 10:03MTI

A testület keddi döntése szerint a két klub nem tett meg mindent annak érdekében, hogy megszakítsa kapcsolatát a bundázás és pénzmosás miatt a futballtól örökre eltiltott csapatvezetőivel. Achilleasz Beosz, a Volosz elnöke és Makisz Pszomiadisz, a Kavala tulajdonosa ellen ezen túlmenően polgári eljárás is folyik.
   
A két csapatot már egyszer kizárták az élvonalból, azonban két hete - a fellebbezést megnyerve - visszavette őket a Görög Labdarúgó Szövetség illetékes bizottsága.

A Szélesi Zoltánt is foglalkoztató Volosz a múlt héten az Európai Labdarúgó Szövetségnél (UEFA), illetve a nemzetközi Sportdöntőbíróságnál (CAS) is jogerősen elveszítette annak a lehetőségét, hogy folytassa szereplését az Európa Ligában, noha a selejtező harmadik fordulójában a luxemburgi Differdange gárdáját búcsúztatta.
   
A görög sportminisztérium profisport-bizottsága azt is bejelentette, hogy a Volosz és a Kavala helyett a Levadiakosz és a Doxa Drama szerzett jogot az élvonalbeli szereplésre, és a bajnoki szezon tervezett hétvégi rajtját nem halasztják el.
   
A kedd esti határozat után a Volosz feldühödött szurkolói - közel háromezren - megrohamozták a kormányzó szocialista párt belvárosi irodáját, az utcán randalíroztak, tüzeket gyújtottak, és összecsaptak a rendőrökkel.
  
 A görögországi bundabotrány kapcsán több mint 60 ember ellen folyik eljárás, s tíz személy jelenleg is előzetes letartóztatásban van.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.