Maradandó károsodásokat szenvedett

Petárda robbant a futballkapus fejénél: kártérítést követel

Kártérítést követel a Rapid Wien és az Austria Wien labdarúgókluboktól a kapus Georg Koch, aki 2009 márciusában azért vonult vissza, mert maradandó egészségkárosodást okozott neki, hogy 2008 augusztusában - a két együttes összecsapásán - az Austria szurkolói megdobták egy petárdával.

2011.08.19 14:27MTI

A Kurier napilap pénteken azt írta, a német hálóőr a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) közbenjárásával 912 ezer euróról szóló keresetet nyújtott be a két egyesület ellen.

Koch azért követel ennyi pénzt, mert a támadás következtében halláskárosodást szenvedett és a mai napig egyensúlyproblémákkal küzd.

A FIFA megerősítette, hogy a korábban a Rapidban védő Koch benyújtotta kártérítési igényét, a nemzetközi szervezet ugyanakkor további részleteket nem közölt az üggyel kapcsolatban.
   
Koch pályafutása során élvonalbeli és másodosztályú német csapatokban is szerepelt, de megfordult a holland PSV Eindhovenben, valamint a horvát Dinamo Zagrebben is.

Elmondása szerint egészségügyi problémái egyértelműen az Austria drukkereinek petárdás akciójára vezethetőek vissza.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.