Vizes vb

Kis Gergő 1500-on is bronzérmes lett, újabb országos csúcs!

A 800 méteren elért harmadik hely után 1500 m-es gyorsúszásban is bronzérmet szerzett Kis Gergő a sanghaji vizes világbajnokság vasárnapi zárónapján.

2011.07.31 13:38MTI

A 23 éves magyar versenyző, aki szombaton óriási országos csúccsal, 14:52.72 perccel biztosította a helyét a másnapi fináléban, a döntőben újabb fantasztikus időt produkált: 14:45.66 perccel csapott a célba, így újabb több mint hét másodpercet faragott a magyar rekordján. Kis 500-nál és 1000-nél is ötödikként fordult, 1200-nál aztán megnyitotta a hosszú hajrát, s előbb az amerikai Chad la Tourette-et, majd a feröer-szigeteki Pal Jönsent is lehagyta, az utolsó hosszon pedig őrizte harmadik helyét.

Fotó: MTI

Az előrébb lépésre nem volt esélye, az élen haladó kínai Szun Jang (Sun Yang) ugyanis elképesztő tempót diktált, aminek aztán meg is lett az eredménye: az ausztrál Grand Hackett tíz éve élő világcsúcsát megjavítva, 14:34.14 perces új rekorddal nyerte meg a versenyt. Másodikként a kanadai Ryan Cochrane végzett, így a dobogósok sorrendje ugyanaz volt, mint a keddi 800 m során.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.