Vizes vb

Verrasztó Dávid hatodik 400 m vegyesen

Verrasztó Dávid hatodik lett a 400 m-es férfi vegyesúszás döntőjében a sanghaji vizes világbajnokság vasárnapi zárónapján.

2011.07.31 13:14MTI

A magyar úszó, a tavalyi budapesti Eb ezüstérmese, az ötödik idővel került a fináléba, ahol ennek megfelelően a pillangó, a hát és a mell után is az ötödik helyen haladt. Végül gyorson egy pozíciót visszaesett, s 4:15.67 perces eredménnyel hatodikként csapott a célba.

"A legjobbammal a harmadik lehettem volna... Ez volt az első felnőtt világbajnoki döntőm, lehet, hogy ez is hatott rám, s nem bírtam el a terhet. Azért ez a hatodik hely se rossz." - mondta az MTI-nek Verrasztó.

Fotó: MTI

A számot a favorit amerikai Ryan Lochte nyerte hatalmas fölénnyel, 4:07.13-as idővel, s ezzel ötödik aranyérmét gyűjtötte be Sanghajban.

Cseh László, a szám 2010-es Európa-bajnoka, a 200 m vegyes sanghaji bronzérmese, többszörös világbajnok és olimpiai ezüstérmes hatalmas - és kellemetlen - meglepetést okozva nem jutott be a döntőbe, az előfutamban csak a 22. időt úszta (4:22.26 p), s így kiesett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.