Győzelemre készül a csapat

BL: nem reménytelen a Vidi helyzete

A legrangosabb európai kupasorozatban története első győzelmére készül a Videoton labdarúgócsapata, amely szerdán 20:30 órától, kétgólos hátrányban fogadja a Szabics Imrével felálló osztrák Sturm Grazot a Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában.

2011.07.19 13:28MTI

Az első, múlt héten Klagenfurtban rendezett találkozón játékban egyenrangú ellenfele volt riválisának a magyar bajnok, ennek ellenére a graziak 2-0-ás előnyre tettek szert - az első gólt Szabics szerezte -, így kényelmes pozícióból várhatják a visszavágót.
   
Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője szerint az első meccs eredményének tükrében romlott csapata továbbjutási esélye, de korántsem tartja lehetetlennek a Sturm kiejtését. Szerinte ez a bravúr akkor sikerülhet, ha a Videoton szerez vezetést a Sóstói Stadionban.
   
Szabicsék elégedetten értékelték a múlt szerdai első meccset, ugyanakkor a - magyar válogatottba júniusban öt év után visszatért - csatár is hangsúlyozta, a Videotonban erős ellenfelet ismertek meg társaival, így nem vehetik félvállról a második felvonást, mert a párharc még nem dőlt el.
   
A Sturm hétvégén a Ried vendégeként 1-1-es döntetlennel kezdte meg az osztrák bajnokságot, míg a Videoton elhalasztotta 1. fordulós mérkőzését az OTP Bank Ligában.
   
A székesfehérváriak történetük során kétszer találkoztak osztrák csapattal, 1976-ban a Wacker Innsbruckot kiejtették az UEFA Kupában, 1981-ben viszont kiestek a Rapid Wiennel szemben.

A Sturm mérlege hibátlan a magyarok ellen: 1975-ben a KEK-ben a Haladást, 1998-ban a BL-selejtezőben az Újpestet, 2008-ban az Intertotó Kupában a Budapest Honvédot búcsúztatta, ráadásul a legutóbbi 13, nemzetközi porondon megvívott párharcából továbbjutott, amennyiben hazai pályán nyerni tudott.
   
A párharc abban a tekintetben is fontos, hogy a továbbjutó számára a következő kör biztosan nem jelent búcsút a nemzetközi kupaporondtól, ugyanis a BL-selejtező 3. fordulójában alulmaradó csapatok átkerülnek az Európa Liga-selejtező utolsó, 4. fordulójába. Az az együttes, amely viszont most elveszíti a párharcot, befejezte szereplését Európában.
   
Várható kezdőcsapatok:
   
Videoton FC:
Tujvel - Brachi, Lipták, Horváth, Sanchez - Mitrovic - Gosztonyi, Polonkai, Elek, Vasiljevic - Alves
   
Sturm Graz:
Gratzei - Standfest, Feldhofer, Burgstaller, Pürcher - Wolf, Weber, Koch, Hölzl - Szabics, Kienast

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.