Nem jutottak a négy közé a magyar lányok

Vívó Eb: kiesett a női párbajtőrcsapat

A svédek elleni győzelemmel kezdett, majd a románok elleni vereséggel folytatta szereplését a magyar női párbajtőrcsapat a sheffieldi vívó Európa-bajnokság keddi zárónapján, így nem jutott be a legjobb négy közé.

2011.07.19 13:09MTI

A Szász Emese, Antal Edina, Budai Dorina, Békefi Edina összeállítású együttesben mindkét meccsen előbbi három vívó jutott szerephez.

A Svédországi elleni mérkőzés a közepéig kifejezetten szoros volt, sőt 25-22-re még a skandinávok vezettek, a folytatásban azonban a magyarok akarata érvényesült, s végül simán, 45-33-ra nyertek.
   
Az elődöntőért azzal a román csapattal kellett megmérkőzniük Szászéknak, melyet még idén - a komoly csapatok közül egyedüliként - nem sikerült legyőzniük.

A világranglista-vezető együttes legyűrése ezúttal sem jött össze, a 43-37-es vereség pedig azt jelenti, hogy a folytatásban a legjobb esetben is az ötödik helyen végezhet a gárda.
   
Kedden még a férfi kardcsapatok küzdelmei zajlanak.
   
Eredmények (az Eb honlapja szerint):
   
a nyolcaddöntőben:

Magyarország-Svédország 45-33
   
a negyeddöntőben:

Románia-Magyarország 43-37
Franciaország-Lengyelország 45-41
Észtország-Németország 45-38
Oroszország-Olaszország 45-32

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.