Jól indult az Eb

Hosszú ezüstérmes, Jakabos 4. 400 m vegyesen

Az úszók Európa-bajnokságának első napján, a 400 m női vegyes esti döntőjében Hosszú Katinka parádés teljesítménnyel a második, Jakabos Zsuzsanna pedig szintúgy szépen versenyezve a negyedik helyet szerezte meg.

2008.03.19 07:20MTI

A bajai illetőségű Hosszú, aki májusban lesz 19 esztendős, korosztályos Európa-bajnokként az ifjabbak között már letette a névjegyét, a felnőttek mezőnyében most sikerült neki ugyanez: délelőtt bátor úszással, harmadikként verekedte be magát a fináléba, ahol fokozatosan előretörve a végén csak a címvédő olasz Filippit nem tudta befogni. 

Ideje - 4:37.43 perc - nagyszerű, alig egy másodperccel gyengébb csak Risztov Éva országos rekordjánál. "Még dobogóval sem számoltam, nemhogy Európa-bajnoki ezüstéremmel! - lelkendezett a bravúrmedál kiharcolása után Hosszú Katinka. 

- A tavaly decemberi, debreceni rövidpályás Eb-n nem jött össze semmi, ezért nem vártam itt, Eindhovenben magamtól kiugró eredményt. Erre fel összejött az ezüst, nagyon boldog vagyok, nem is csak a második hely miatt, hanem mert három másodpercet javítottam az eddigi legjobbamon. Remélem, most már 200 vegyesen is jó leszek."
 

Jakabos, aki a jövő hónap elején lesz 19, ugyanakkor már a "nagyoknál" is alkotott korábban: a 2004-es, majd a 2006-os Eb-n is a negyedik lett ebben a számban. Kár, hogy az előrelépés nem, az ismétlés azonban sikerült: a pécsi versenyző megint negyedikként csapott a célba, 4:38.61 perc alatt megtéve a távot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.