Olimpiai falu

Federernek derogál? - A faluban mindenki egyenlő

Néhány napja Ricardo Teixera, a Brazil Labdarúgó Szövetség elnöke bejelentette, az olimpiai futballcsapat - akár az év játékosának választott, aranylabdás Kakával együtt is - a sportolói faluban fog lakni.

2008.03.06 14:13MTI

"A sporthírességek ugyanolyan bánásmódban részesülnek majd az olimpiai faluban a pekingi nyári játékok idején, mint kevésbé ismert társaik " - mondta a létesítmény igazgatóhelyettese, arra reagálva, hogy a férfi teniszezők világranglistáját vezető svájci Roger Federer - többek között a nyugalom hiányára hivatkozva - egyelőre nem döntötte el, részt vesz-e az augusztusi pekingi tornán.

A bázeli klasszis korábban azt mondta: 2008-as céljai között az ötkarikás aranyérem megszerzése is szerepel, utóbb viszont úgy fogalmazott, az olimpiai faluban kevés nyugalma lenne. "A faluban minden sportoló egyenlő, nincs kivételezés" - szögezte le Jü Tö-pin.

Néhány napja Ricardo Teixera, a Brazil Labdarúgó Szövetség elnöke bejelentette, az olimpiai futballcsapat - akár az év játékosának választott, aranylabdás Kakával együtt is - a sportolói faluban fog lakni. A létesítményben az olimpia idején mintegy 16 ezer versenyzőt, edzőt sportvezetőt, hivatalos kísérőt szállásolnak majd el.

Boris Becker a témával kapcsolatban azt emelte ki, hogy éppen az olimpiai faluban tapasztalható légkör miatt sikerült neki Michael Stichhel párosban ötkarikás aranyérmet nyernie 1992-ben, Barcelonában.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.