Kisebb, mint Athénban volt

Szemle az Olimpiai Faluban

A NOB által felkért szakértőkből álló bizottság megkezdte háromnapos pekingi szemléjét A bizottságot Gunilla Lindberg, a NOB alelnöke, az ANOC, illetve a Svéd Olimpiai Bizottság főtitkára vezeti.

2008.01.24 08:57MOB

"Tagjai között van az Amerikai Egyesült Államok Olimpia Bizottság (USOC) nemzetközi igazgatója Leslie Gamez, az Ausztrál Olimpiai Bizottság főtitkára Craig Phillips, a Norvég Olimpiai Bizottság nemzetközi igazgatója Marit Myrmael és szerény személyem alkotja. 

Küldetésünk szerint, szakértőként képviseljük a nemzeti olimpiai bizottságok érdekeit a közelgő Pekingi Olimpiai Játékok előtt Az első napon az Pekingi Olimpiai Faluban és annak több létesítményében jártunk. Lehetőség nyílt a lakóépületek, az irodák és a sportolók lakásainak megtekintésére. 

Az idő ugyan kedvezőtlen, elsősorban a hideg téli szélnek és a száraz, sivatagi levegőnek köszönhetően rendkívül hideg volt.. A Pekingi Olimpia Falu 3, 6, és 8 személyes lakásokból áll. A lakózóna pedig 22 hétemeletes és 20 tízemeletes épületből áll. A Magyar Csapat szállását (a képen) egy tízemeletes épületben jelölték ki, a "B" zónában. Az épületünket összesen 4 lépcsőházból áll, amelyből a létszám alapján várhatóan két teljes lépcsőházat foglalhatnak el a magyar olimpikonok. 

A Falu fele akkora, mint az Athéni Olimpiai Falué volt, mivel mindösszesen 800m széles és 900m hosszú az alapméreteit tekintve. A Falu alapterülete pedig csupán 66 hektár. Ebbe a lakó zóna mellett a nemzetközi zóna, az 5.000 személyes étterem, a buszpályaudvar, a szabadidőpark, a vendégek és protokoll személyek számára fenntartott épület, a Falu Polgármesterének hivatala, valamint a Falu szabadtéri színháza, a zászlófelvonási ünnepségek színhelye is beletartozik. 

A szemlét követően a szervező bizottság illetékes vezetői kimerítő és a legapróbb részletekre kiterjedő tájékoztatást tartottak számunkra. A beszámolók a Pekingi, Hong Kongi, és a Qingdaoi Faluról, a küldöttségek szállásáról, regisztrációjáról, akkreditációról, nevezésről és a logisztikai feladatokról szóltak. A szemle bizottságot a következő napon a küldöttségek érkezésének, szállításának, elhelyezésének, biztonságának, élelmezésének, illetve a technológiai és egészségügyi kérdéseiről tájékoztatják."
 

 Nagy Zsigmond , a MOB nemzetközi és jogi igazgatója, a bizottság tagja

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.