Federer és Henin a győztes

Sport Oscar djak

A tenisz-világranglista férfi és női éllovasa, a svájci Roger Federer és a belga Justine Henin nyerte a legmagasabb sportolói kitüntetésnek számító Laureus-díjat.

2008.02.20 11:13MOB

A díjátadó gálára ezúttal Szentpéterváron került sor, ahol Federer sorozatban negyedik alkalommal vehette át az elismerést. A svájci sztár ezzel a díj történetének első négyszeres győztese lett. 

Az év visszatérője a maratonfutó Paula Radcliffe lett, az Életmű-díjat pedig a férfi rúdugrás világcsúcstartója, az ukrán Szergej Bubka kapta. A Sport szelleme díjat Dick Pound, NOB tag, a WADA korábbi elnöke érdemelte ki. 

A legjobbakról a Világ Sportakadémia 43 tagja döntött. 

az év férfi sportolója: Roger Federer (svájci, tenisz) 
az év női sportolója: Justine Henin (belga, tenisz) 
Életmű-díj: Szergej Bubka (ukrán, atlétika) 
az év visszatérője: Paula Radcliffe (brit, atléta) 
a Sport szelleme-díj: Dick Pound (kanadai)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.