Australian Open

Nadal után Federer is elbukott - francia-szerb finálé

Csütörtökön ámult már egy nagyot a világ. Akkor egy nem kiemelt búcsúztatta szenzációs játékkal a világranglista másodikat. Pénteken aztán az első is elbukott.

2008.01.25 12:34ma.hu

A meglepetések sora csütörtökön kezdődött. Az addig a laikusok számára ismeretlen francia Jo-Wilfried Tsonga lemosta a pályáról a második kiemelt spanyol Rafa Nadalt. A mallorcaianak esélye sem volt ellenfelével szemben. 

„Kizárt, hogy még egyszer így játsszon” – mondta a találkozó után Spanyolország kedvence. A francia teniszező 6-2, 6-3, 6-2-re verte Nadalt, így élete első Grand Slam fináléját játszhatja vasárnap. 

Azt viszont egyelőre nem tudhatjuk meg, a francia mire lenne képes Roger Federer ellen. A svájci világelső ugyanis rosszul játszva, szintén három szettben vereséget szenvedett a 3. kiemelt Novak Djokovictól. 

A szerb ugyan nem játszott olyan frenetikusan, mint egy nappal korábban Tsonga, ellenben kevesebbet hibázott a világelsőnél, és így 7-5, 6-3, 7-6-ra legyőzte esélyesebb ellenfelét. A fináléban tehát vasárnap francia-szerb döntőt rendeznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.