Edzőtáborban kajakosaink, kenusaink

Két hónap alatt a Föld körül

Február 11. és április 11. között valamennyi magyar kajakos és kenus melegvízi edzőtáborban száll először vízre a 2008-as szezonban.

2008.02.13 11:57ma.hu

Az Egyesült Államokban, Dél-Afrikában, Ausztráliában, Brazíliában és Olaszországban meglelt edzőtáborozási lehetőségeknek és kedvező időjárási feltételeknek köszönhetően hamarabb formába lendülhetnek az olimpiára készülő versenyzők, és a külföldön gyűjtött kilométerek után április közepétől itthon már a csapathajók kialakításán dolgozhatnak. 

Elsőként Hűvös Viktor és Nagy László kajakoscsapata utazott el. Február 11-től március 21-ig Dél-Afrikában készül Boros Gergely, Bozsik Gábor, Boros Attila, Gyökös Lajos, valamint Sík Márton és Csamangó Attila. Ugyancsak Dél-Afrikában kezdi meg a vízi alapozást Ludasi Róbert csapata, többek között az utóbbi két világbajnokságon két olimpiai számban győztes Kolonics Györggyel és Kozmann Györggyel, valamint a maratoni szakág kiválóságával, Csabai Edvinnel. 

Ők február 25-től március 18-ig maradnak. A szegediek február 28-án indulnak Ausztráliába, s onnan április első napján térnek haza. A csapat tagja a kétszeres olimpiai bajnok Janics Natasa, a tavalyi kenu egyes világbajnok Vajda Attila (C1-1000m), valamint a kenus Horváth Gábor és Fürdök Gábor. A Sári Nándor, illetve a Bakó Zoltán edzette kajakosok is az ötödik kontinensre utaznak február 14-én, Bakóék március 23-ig maradnak, míg Sári Nándorék egy héttel tovább. 

Bakó Zoltán csapatának tagja az olimpiai bajnok Vereckei Ákos, Horváth Gábor, Storcz Botond, valamint Kökény Roland, Gyertyános Gergely és Beé István. Sári Nándor csoportját Kammerer Zoltán, Kucsera Gábor és Benkő Zoltán fémjelzi. 

A női kajakosok, Kovács Katalin, Paksy Tímea, Benedek Dalma, Kozák Danusia, Fazekas Krisztina, Keresztesi Alexandra, Szabó Gabriella és Patyi Melinda Fábiánné Rozsnyói Katalin irányítása alatt töltenek hat hetet a kaliforniai San Diegoban (február 28.- április 11.). Solymár László kenusai, Balázs Péter és Bozsik Attila február közepén utazn! ak ki Br azíliába, ahol egy hónapot töltenek.

Szabó Attila is itt tart edzést többek között Sáfrán Mihálynak, a maratoni Európa-bajnok Kövér Mártonnak, valamint ifjabb Foltán Lászlónak. Soltész Árpád és Oláh Tamás Olaszországban vezet edzéseket február 17-től március 7-ig. A kenuscsapat tagja Mike Róbert, Sáfrán Mátyás, Metka Márton, Balázs Gábor, Nagy Péter, Joób Márton és Tóth Márton.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.