Olimpia

Peking 2022 - Pályázatot hirdettek az érmek és a fáklya tervezésére

A 2022-es pekingi téli olimpia és paralimpia szervezőbizottsága versenypályázatot hirdetett a játékok érmeinek és fáklyájának megtervezésére.

2020.05.03 04:30MTI

Elvárás a jelentkezőkkel szemben, hogy "csodálatos kivitelezésű és művészi színvonalú" terveket nyújtsanak be, amelyek összhangban vannak az olimpia alapértékeivel. Ugyancsak fontos szempont, hogy a megjelenés valamilyen módon utaljon az egyik legfontosabb célkitűzésre, a fenntarthatóságra. Az éremdizájnnak tükröznie kell a kínai kultúra és technológia összeolvadását - írja az olimpiai sportágakkal foglalkozó insidethegames.biz oldal.

A szervezők remélik, hogy újrahasznosítható és környezetbarát anyagokból készülhet majd el a fáklya.

A bíráló bizottság első körben tíz pályázatot választ ki, majd háromra szűkíti a kört. A tíz közé bekerülő tervezők egyenként 10 ezer (460 ezer forint), a top háromba bejutók pedig alapból fejenként 50 ezer jüant kapnak (2,3 millió forint), de közülük a győztes 100 ezerrel (4,6 millió forint) gazdagodhat.

A pekingi téli olimpia és paralimpia kabalafiguráit tavaly szeptemberben mutatták be. Előbbié egy óriáspanda, Ping Tven Tven, utóbbié pedig szemekkel és végtagokkal rendelkező piros-sárga kínai lampion, Suej Ron Ron lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.