Gyász

Elhunyt Lochmayer György, a magyar olimpiai csapat korábbi vezetője

Nyolcvanhat éves korában elhunyt Lochmayer György sportvezető, a magyar olimpiai csapat korábbi vezetője, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) egykori tagja.

2020.04.12 12:35MTI

A MOB közleményében emlékeztetett arra, hogy Lochmayer több ötkarikás eseményen a csapatiroda tagja, a magyar olimpiai csapatnak többször is a vezetője volt: 1988-ban MOB-titkárként a szöuli játékokon a szakmai csoport operatív irányító helyetteseként, 1992-ben Barcelonában és 1996-ban Atlantában pedig csapatvezetőként volt jelen.

Sportvezetőként az 1980-as években az Országos Sporthivatal, majd az Országos Testnevelési és Sporthivatal (OTSH) versenysport főosztályának egykori vezetőjeként, a MOB tagjaként dolgozott. A rendszerváltást követően, 1989-ben tagja volt a szabadon választott MOB közgyűlésének, annak szakmai-tudományos bizottságának.

Érdemei elismeréséül 2004-ben MOB Érdemérmet vehetett át, 1994-ben Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportért Életműdíjat kapott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.