Rio 2016

Durva összeomlás volt az olimpián - gatyára vetkőztek a mongolok

A riói olimpia zárónapján, a szabadfogású 65 kilogrammosok bronzmérkőzésén szakadt el a cérna.

2016.08.22 20:07ma.hu
Screenshot

Jogosan győzött az üzbég! Csak is a félreértések elkerülése végett osztotta meg a videót Facebook-oldalán a Magyar Birkózó Szövetség, amit a riói olimpia zárónapján, a szabadfogású 65 kilogrammosok bronzmérkőzésén készítettek. Remek mérkőzést láthattak az érdeklődők a mongol és az üzbég birkózó összecsapásán, hiszen 12 akciópont is született a bronzcsatában.

A mongol versenyző a mérkőzés hajrájában tudta 6-6-al átvenni a vezetést, ám kétes akció miatt az üzbégek challanget (videóbírót) kértek, de mivel a mongol nem lépett ki a küzdőtérről, így a kérést elutasították, ezzel már 7-6-ra vezetett a mongol. Alig volt vissza 20 másodperc a bronzmérkőzésből, amikor a mongol érthetetlenül elkezdett menekülni, szinte már elszaladt az üzbég vb-ezüstérmes elől, majd mint az már a videón is tisztán látható, 5 másodperccel a vége előtt sportszerűtlenül, az üzbéget kifigurázva örülni kezdett, ám eközben a bírók a szabályok értelmében megintették őt, ezért született a 7-7-es végeredmény, ami üzbég győzelmet jelentett.

Tény, hogy a riói olimpia bíráskodása hagy maga után kivetnivalót, de ezen a mérkőzésen a bírók teljesen jogosan intették meg a menekülő, tehát abszolút passzív mongol versenyzőt. Ami viszont ez után történt, azt pedig nem lehet szavakba önteni…

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.