Rio 2016

A birkózóknál nem lesz ilyen? Bírókat és játékvezetőket zárt ki az ökölvívó-szövetség az olimpiáról!

A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség felülvizsgálta az eddigi ítéleteket a riói olimpián, nem ártana, ha a birkózóknál is történne hasonló intézkedés.

2016.08.18 23:52ma.hu

A Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) több bírót és játékvezetőt is kizárt a további mérkőzésekről, miután felülvizsgálta az eddigi ítéleteket a riói olimpián.

Az AIBA szerint "alig néhány" érintettje van a 239 olimpiai küzdelem után meghozott döntésnek.

A kizárt bírók és játékvezetők nem működhetnek közre a továbbiakban a riói mérkőzéseken, de az eddigi eredményeken már nem változtatnak. 

A birkózóknál nem lesz ilyen?

Mint ismeretes, Lőrincz Viktor esetében a kötöttfogásúak 85 kilogrammos súlycsoportjának hétfői bronzmérkőzésén a Rio de Janeiró-i olimpián amit a bírók csináltak, az "szándékos elvezetése volt a mérkőzésnek". "Egyértelmű, hogy nem lehet véletlen bírói hibáknak tekinteni a történteket. Ennyit nem lehet tévedni" - mondta a világ legjobbjának 2014-ben megválasztott Péteri László.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.