Rio 2016

Középfutamban a Vasbányai, Mike kenus duó is

A Vasbányai Henrik, Mike Róbert kenus duó a harmadik helyen végzett előfutamában 1000 méteren a riói olimpia pénteki napján, így a középfutamban folytatja szereplését.

2016.08.19 14:35MTI
MTI/Kovács Tamás

A KSI SE kettőse 2013-ban világbajnok volt ebben a számban, tavaly és tavaly előtt pedig ezüstérmes lett, így az éremesélyesek közé tartozik. A kenukettesek mezőnye megritkult, mivel az egyesben bronzérmes moldovai Szerhij Tarnovszki doppingtesztje pozitív lett, versenyzési jogát felfüggesztették, s nem indulhatott el párosban testvérével, Oleggel.

Vasbányaiék bemutatkozása nem sikerült, az előfutamban esélyük sem volt a rögtön döntőt érő első hely megszerzésére. Az egyesben riói győztes német Sebastian Brendel társával, Jan Vandrey-jel a rajt után az élre állt, s leginkább a kubai kettős tartotta velük a lépést. Vasbányaiék 250 méternél csak a negyedik helyen lapátoltak, a lengyelek is előttük haladtak, s féltávnál sem változott a sorrend. A magyar páros ezután elkezdett felzárkózni, 750-nél már harmadik volt, de közben a németek már több mint egy hajóval vezettek. A célba is a futamgyőztesként finalista németek és a kubaiak mögött értek be Vasbányaiék, azaz később újra vízre kell szállniuk a középfutamban a szombati döntőért.

később:
14.44 (9.44): női K-4 500 m (Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina)
14.59 (9.59): férfi K-4 1000 m (Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Kugler Attila, Somorácz Tamás)
15.07-15.44 (10.07-10.44): középfutamok

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.