Rio 2016

Molnár Péter harmadik hellyel a középfutamban

A kajakos Molnár Péter a harmadik helyen végzett előfutamában a 200 méteres egyes versenyben, s a később sorra kerülő középfutamban folytatja szereplését a riói olimpia pénteki napján.

2016.08.19 14:13MTI
MTI/Kovács Tamás

A Budapest Honvéd 30 éves sportolója - aki csütörtökön, párosban negyedikként zárt Tótka Sándorral - 2008-ban és 2011-ben Európa-bajnoki ezüstérmes volt ebben a számban, de az utóbbi időben inkább a párosra helyezte a hangsúlyt.

Molnár Péter a második futamban kapott helyet, s úgy tűnt, kissé beragadt a rajtnál. A világbajnoki második francia Maxime Beaumont viszont kilőtt a többiek közül, csaknem egy hajóval elhúzott és rajt-cél győzelmet aratott. Mögötte együtt haladt a mezőny, a magyar kajakos jól tartotta magát, s tisztán harmadiknak futott be az olimpiai ezüstérmes spanyol Saul Craviotto után.

A futamból nem lehetett egyből a döntőbe jutni, az első öt került a középfutamba. Molnár így nem is szállt ki a hajóból nyilatkozni.

Molnár Péter a riói játékok kezdete előtt három nappal került be az olimpiai csapatba Tótka Sándorral együtt a doppinggyanúba keveredett Horváth Bence és Szomolányi Máté helyett.

később:
14.29 (9.29): férfi C-2 1000 m (Mike Róbert, Vasbányai Henrik)
14.44 (9.44): női K-4 500 m (Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Csipes Tamara, Fazekas-Zur Krisztina)
14.59 (9.59): férfi K-4 1000 m (Hufnágel Tibor, Ceiner Benjámin, Kugler Attila, Somorácz Tamás)
15.07-15.44 (10.07-10.44): középfutamok

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.