Rio 2016

Cipő nélkül teljesítette a 3000 méteres akadályfutást az etióp sportoló, majd sírva fakadt - de nem a fájdalomtól

Mezítelen lábbal volt kénytelen teljesíteni a hatalmas, akadályokkal teli távot, a végén pedig összeomlott, mert nem jutott tovább - legalább is azt hitte.

2016.08.14 16:57ma.hu

Az etiópok olimpiai 6., világbajnoki 5. atlétája, Etenesh Diro a 3000 méteres akadályfutás harmadik előfutamában egy bukás során önhibáján kívül elveszítette a jobb cipőjét. Nem adta fel, és drámai küzdelemben a mezőny után eredt, de 9:34.70 perces idejével csupán a hetedik helyre ért be, így kiesett.

Az etiópok óvást nyújtottak be, az IAAF ez alapján pedig kivizsgálta az esetet, és úgy döntött, 18. futóként Diro is indulhat a hétfői döntőben.

Screenshot

De még az előfutam után Diro a célba érve összeroskadt, sírva fakadt, és csak az egészségügyi személyzet segítségével tudta elhagyni a pályát, annak ellenére, hogy a szurkolóktól hatalmas tapsot kapott, még az újságíróknak sem nyilatkozott. Bár összeomlott, de végül megtörtént a csoda, szurkoljunk neki hétfő délután!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.