Rio 2016

Magyarul is üzent a riói olimpia egyik aranyérmese

A döntőben a románok a címvédő és tavaly világbajnok kínaiakkal csaptak össze és magabiztos győzelmet arattak. A nagy ünneplésben erre azonban senki sem számított...

2016.08.14 14:11ma.hu
Facebook

Román sikerrel ért véget a női párbajtőrözők csapatversenye a riói olimpián. A döntőben a románok a címvédő és tavaly világbajnok kínaiakkal csaptak össze a csapatversenyek első napján és fegyelmezett vívással - éppen azzal, ami ellenfelük erőssége - magabiztos győzelmet arattak. Az ünneplésben azonban Simona Pop nem felejtette el, honnan is jött, ezért a Facebookon üzent: ott is megköszönte a szatmárnémetieknek a helyi születésű lány mindazt a támogatást, amivel mindvégig mellette álltak.

Az első hat asszó során tekintélyes, héttalálatnyi előnyt hoztak össze, innentől pedig az ázsiaiaknak már nagyon nehéz dolguk volt. Időnként közelebb zárkóztak, de volt már kilenctusos különbség is. Az utolsó párban Ana Maria Popescu - aki férjhez menetele előtt Branzaként vált a női párbajtőrvívás egyik legjobbjává - taktikusan őrizte az előnyt Hszü An-csivel szemben.

A világranglistán éppen döntőbeli ellenfelük mögött második helyezett románoknál a hetedik asszóra becserélték a tartalék Loredana Dinut, hogy ő is kaphasson aranyérmet. A kínaiaknál is pástra lépett a negyedik csapattag, Hao Csia-lu.

A magyar válogatott nem szerzett kvótát erre a versenyre.

A végeredmény:

női párbajtőr csapatverseny, olimpiai bajnok:
Románia (Simona Gherman, Simona Pop, Ana Maria Popescu, Loredana Dinu)
2. Kína (Szun Jü-csie, Hszü An-csi, Szun Ji-ven, Hao Csia-lu)
3. Oroszország (Tatyjana Logunova, Vijoleta Kolobjova, Ljubov Sutova)

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.