Olimpia-Rio2016

Rio 2016 - Felvonták a magyar zászlót az olimpiai faluban

Felvonták a magyar zászlót csütörtök délután az olimpiai faluban a XXXI. ötkarikás játékokon, Rio de Janeiróban.

2016.08.04 20:58MTI
MTI Fotó: Kovács Tamás

A hagyományos ceremónián hatos csoportokban köszöntötték az olimpián részt vevő országokat, Magyarországot Bosznia-Hercegovina, Lengyelország, Guinea, Tanzánia és a Virgin-szigetek társaságában üdvözölték. A sportolók közül - többek között - a rekorderként hatodik olimpiáján induló Mohamed Aida vívó, továbbá a cselgáncsozók és a férfi vízilabdázók is felvonultak a korábbi játékokkal ellentétben oldottabb hangulatú, táncos-zenés műsorral kísért ünnepségen.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) riói csapatvezetője és Szabó Bence, a MOB főtitkára a 168 magyar olimpiai aranyérem történetét bemutató könyvvel, továbbá vörösborral és egy magyar mezzel ajándékozták meg a falu igazgatóját, Janeth Arcaint.

MTI Fotó: Kovács Tamás


MTI Fotó: Kovács Tamás


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.