Olimpia-Rio2016

Rio 2016 - miután kitakarítottak a sportlövők, nekiálltak készülni

Lemosták az ablakokat, hogy ki lehessen látni a szobából és elvitték a sarkokban hagyott sittet.

2016.08.04 21:15MTI

Az olimpiai faluban és a lőtéren töltötték napjaikat a szombati megérkezés óta a magyar sportlövők, akik élvezik a riói olimpia légkörét és nyugodtan várják a szombati rajtot.

"A megérkezés után apróbb nehézségekbe ütköztünk, első éjjel párnát vadásztunk, másnap pedig kitakarítottunk, lemostuk az ablakokat, hogy ki lehessen látni a szobából, meg elvittük a sarkokban hagyott sittet" - mondta az MTI-nek a sportpisztolyos edzés után, de még a légpisztolyos tréning előtt Tobai-Sike Renáta, a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes pisztolyos a Deodoro sportlövő központban. - "Ugyanakkor ezek apróságok, nem esett nehezemre se nekem, se szobatársamnak, Miskolczi Juliannának, a falu légkörét pedig nagyon élvezem."

Tobai-Sike és Miskolczi is első ötkarikás eseményén szerepel, ám egyikük sem lesz majd ott a pénteki megnyitón, melyen a nyolc magyar sportlövőt a három férfi puskás, Sidi Péter, Péni István és Szabián Norbert képviseli majd.

"Roppant fárasztó lenne, Júlia már szombat reggel versenyez légpuskában, az ő esetében egyértelmű, én ugyan csak vasárnap reggel szerepelek légpisztolyban, ám az egész szombati napom rá menne, ami nem fér bele. Majd a záróünnepségen kibulizom magam" - nyilatkozta jókedvűen Tobai-Sike, akinek jól mennek az edzések, ám mint hangsúlyozta, a tréningeken elért eredményeivel nem foglalkozik, próbál nem görcsölni a vasárnapi és keddi jelenése előtt semmin sem. - "Egy edzés maximum az aznapi hangulatomat befolyásolja egy kicsit, de semmi több."

Miskolczi szintén nyugodtnak tűnt csütörtökön, bár mint mondta, egy kicsit bizonytalan a formáját illetően.

Felvonták a magyar zászlót - MTI Fotó: Kovács Tamás

"Nem igazán tudom most, hogy mire leszek képes szombaton. Szerintem 417,5 kör kell majd 10 méteren a döntőhöz, amit többször lőttem már, bennem van, de nem tudom, hogy most miként sikerül a verseny, meglátjuk. A munkát mindenesetre elvégeztem, amit kellett" - hangsúlyozta a komáromi színekben versenyző puskás, aki 2014-ben Eb-győztes lett légpuskában, a kvótát pedig februárban a 10 méteres győri Eb-n szerezte meg, ahol szintén kiválóan lőtt az alapversenyben.

Női légpisztolyban Tobai-Sike mellett a mindössze 18 éves Egri Viktória szerepel, aki kissé álmosan érkezett meg csütörtökön a lőtérre.

"Rengeteget edzettem az elmúlt időszakban, ezért elég fáradtnak érzem magam, de egyébként jól vagyok, nagyon tetszik a hangulat, s a tréningek is jól mennek" - mondta a KSI pisztolyosa.

Kisné Oroszi Edit, az ifjúsági olimpiai bajnok Péni István edzője feltűnően higgadtan figyelte tanítványa 10 méteres edzését, melynek első tíz lövése után megjegyezte, hogy ezt, a 106,1 körös részeredményt a hétfői légpuskás versenyre is aláírná kezdésnek.

"Istók nagyon ügyes, jó formában, ezért nem is izgulok. Persze, hogy miként sikerül majd a verseny, nem lehet tudni. Nagyon fiatal még, s hogy az olimpia légköre milyen hatással lesz rá a versenyen, majd kiderül" - mondta Oroszi Edit, azt ugyanakkor megjegyezte, hogy mindkét riói számában, légpuskában és kisöbű szabadpuska összetettben is az első 15 között van tanítványa, azaz ha az első 15-ben végez már rendben lesz. - "Óriási a konkurencia nálunk, légpuskában 45 olyan lövő lesz, aki nyerhet is adott esetben, mindegyikük ért már el olyan eredményt, amivel most a döntőbe lehet majd jutni, így nagyon nehéz jósolni. Tényleg nem tudom, mi lesz, de remélem, hogy jól sikerül a verseny."

A sportlövők versenyei szombaton a női légpuskával (Miskolczi) és a férfi légpisztollyal (Tátrai Miklós) kezdődnek. Tobai-Sike és Egri vasárnap légpisztolyban mutatkoznak be, míg világ- és Európa-bajnok Sidi Péter és Péni hétfőn légpuskában szerepel. A londoni játékokon hatodik Csonka Zsófia kedden versenyez sportpisztolyban Tobai-Ske Renátával együtt. Szerdán Tátrai szabadpisztolyban lép lőállásban, csütörtökön pedig Miskolczi a kisöbű sportpuska összetett versenyében lesz érdekelt. Jövő pénteken Sidi és Szabián Norbert a kisöbű szabadpuska fekvő versenyében indul, a jövő vasárnapi zárónapon pedig Sidi és Péni az összetett puskában versenyez.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.