Siker

Birkózó olimpiai selejtező - Deák Bárdos a nyolc közé jutott

A kvótához még kétszer kell győznie.

2016.05.06 14:03MTI

A 41 éves Deák Bárdos Mihály megnyerte első mérkőzését pénteken, így bejutott a negyeddöntőbe a birkózók utolsó, isztambuli olimpia kvalifikációs versenyén. A kvótához még kétszer kell győznie.

A Lám Bálint sérülése miatt újra csatasorba állított diósgyőri klasszis - aki legutóbb a 2013-as budapesti vb-n szerepelt nagy világversenyen - hosszú ideig várt a bemutatkozásra, ugyanis a kezdés után közel négy és fél órával szólították először szőnyegre.

A nyolcaddöntőben az ellenfele a litván Mantas Knystautas volt, aki - a nemzetközi szövetség honlapjának közvetítése szerint - láthatóan tanácstalanul tusakodott vele hat percig, akcióra teljesen esélytelenül. Deák Bárdos végig irányított, s ugyan akciót ő sem tudott csinálni, riválisa intésével 1-0-ra nyert. A negyeddöntőben japán vagy argentin ellenfél vár majd az ötszörös világbajnoki ezüstérmes magyar birkózóra.

Az isztambuli versenyen - melyen korábban Módos Péter (59 kg) a selejtezőben kikapott - minden kategóriában két kvótát osztanak ki, azaz a sikerhez döntőbe kell jutni, amihez Deák Bárdosnak még két mérkőzést kell nyernie.

A magyar kötöttfogásúak a hatból négy kvótát már korábban megszereztek, így Törökországban csak Módos és Deák Bárdos indult.

A viadalon pénteken a kötöttfogásúak, szombaton a nők, míg vasárnap a szabadfogásúak lépnek szőnyegre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.