Rio 2016

Asztalitenisz olimpiai selejtező - Mindhárom magyar nő a 16 között

Póta Georgina a Vörös csoportban játék nélkül nyolcaddöntős.

2016.04.15 12:15MTI

Lovas Petra és Pergel Szandra is sikerrel vette első pénteki mérkőzését az asztaliteniszezők európai olimpiai selejtezőtornáján, a svédországi Halmstadban, ezzel mindketten bejutottak a legjobb 16 közé a Kék csoportban. Póta Georgina a Vörös csoportban játék nélkül nyolcaddöntős.

A világranglistás helyezések alapján mindkét magyar mérkőzése esélyesének számított, Lovas (99.) ellenfele, a szerb Andrea Todorovic jelenleg a 179., Pergel (114.) riválisa, az ázsiai származású belga Lisa Lung pedig csupán 232. az ITTF áprilisi rangsorában.

Amíg Pergel könnyedén érvényesítette a papírformát (4-0), Lovast nagy csatára kényszerítette ellenfele. A magyar végül 4-1-re nyert, de minden szett nagyon szoros volt.

"Nehéz ellene játszani, nagyon agresszív, ezért ésszel, nagyon odafigyelve kell ellene pingpongozni - mondta riválisáról az MTI-nek Lovas. - Nagyon örülök, hogy sikerült győznöm."

A Szekszárd játékosa a következő körben a szlovák Barbora Balazovával (81.) játszik, aki csütörtökön este, a H tábla döntőjében csak hétszettes mérkőzésen maradt le a riói kvótáról. A budaörsi Pergel az ukrán Tetjana Bilenkóval (40.) találkozik a 16 között.

A torna tizedik kiemeltje, Póta (39.) csak a második fordulóban kapcsolódik be a küzdelmekbe, miután csütörtökön döntőt játszott, így most a nyitókörben pihenhet. Ellenfele a luxemburgi Sarah De Nutte (120.) lesz.

Eredmények:
nők, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Kék csoport:
Lovas Petra-Andrea Todorovic (szerb) 4-1 (11, -9, 7, 9, 9)
Pergel Szanda-Lisa Lung (belga) 4-0 (5, 5, 8, 4)
később:
férfiak, 1. forduló (a 16 közé jutásért):
Vörös csoport:
Kosiba Dániel-Pető Zsolt (szerb) 12.00
Lakatos Tamás-Kou Lei (ukrán) 12.00
Kék csoport:
Pattantyús Ádám-Marco Rech Daldosso (olasz) 13.00
nők, 2. forduló (a 8 közé jutásért):
Vörös csoport:
Póta Georgina-Sarah De Nutte (luxemburgi) 14.00
Kék csoport:
Lovas-Barbora Balazova (szlovák) 15.00
Pergel-Tetjana Bilenko (ukrán) 15.00

Pénteken és szombaton a vigaszágas küzdelmeket rendezik a tornán két 32-es, kieséses táblán. Ezek szombati győztesei jutnak kvótához, de nemenként egy plusz indulási jog is gazdára vár, miután a németek csütörtökön "túlteljesítettek", azaz a nőknél és a férfiaknál is túllépték a nemzetenként megengedett maximális két egyéni kvótát. Az extra indulási jogért a vigaszág szombati döntőinek vesztesei csaphatnak össze.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.