Logo

Olimpia 2024 - Bemutatták a budapesti pályázat emblémáját

Ezzel megyünk versenybe. Egy érdekes bejegyzés is borzolhatja a kedélyeket.

2016.04.14 11:17MTI

Bemutatták csütörtökön a Gellért-hegyen a 2024-es olimpiára és paralimpiára kandidáló Budapest pályázati emblémáját.

Az ünnepélyes eseményen többek között Tarlós István főpolgármester, Fürjes Balázs, az olimpiai pályázat kormányzati felelőse, Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke és Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja leplezte le a nyílt pályázat útján kiválasztott logót.

A budapesti pályázat emblémájának meghatározó elemei a Szabadság-szobor, a víz és az olimpiai ötkarika, utóbbi azonban nem a klasszikus formában, hanem "újraértelmezve" jelenik meg. A szimbólum a frissebb, fiatalosabb, kreatívabb olimpia koncepciójára kíván utalni.

A logót egy fiatalokból álló designstúdió, a Graphasel tervezte, munkájukat közel 200 pályázat közül választotta ki a szakmai zsűri.

Mindeközben a Facebookon:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.