NOB

Olimpia 2024 - Mizsér Attila a budapesti pályázat sportigazgatója

Az 1988-as szöuli játékok öttusázó bajnokát, Mizsér Attilát nevezték ki a 2024-es nyári olimpia és paralimpia megrendezésére benyújtott budapesti pályázat sportigazgatójává.

2015.11.17 19:00MTI

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) keddi közleménye emlékeztet arra, hogy az 54 éves sportember pályafutása során 13 érmet nyert, köztük ötkarikás játékokon 1988-ban egy csapat aranyat, majd négy évvel később, Barcelonában egy egyéni ezüstöt, továbbá öt világbajnoki aranyat. Mizsér 1985-ben az év sportolója volt Magyarországon, 1995-ben pedig nemzetközi Fair Play-díjat kapott.

"Nagyon izgatott vagyok, hogy lehetőséget kaptam. Lehetőséget arra, hogy 2024-ben Budapestre hozzuk az olimpiát. Azon leszek, hogy sport- és kereskedelmi tapasztalataimat felhasználjam a munkám során" - mondta Mizsér Attila.

Fürjes Balázs, az olimpiai pályázat kormányzati felelőse úgy fogalmazott: Mizsér sportigazgatói kinevezése tovább erősíti a csapatukat, a szakember erős sportolói, valamint pénzügyi és vezetői háttérrel érkezik.

A 2024-es olimpiáért Budapest mellett Párizs, Los Angeles, Hamburg és Róma verseng. A NOB 2017 szeptemberében, limai kongresszusán jelöli ki a rendezőt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.