Olimpia 2024

Magyar delegáció a NOB-központban

Megbeszélésre a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) lausanne-i központjába utaztak hétfőn a 2024-es nyári olimpia és paralimpia megrendezésére benyújtott budapesti pályázat vezetői.

2015.11.16 14:48MTI

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közleménye szerint a kétnapos látogatás során a delegáció - amelyet Fürjes Balázs, az olimpiai pályázat kormányzati felelőse vezet - beszámol a budapesti előkészületekről, tervekről, elképzelésekről.

Bienerth Gusztáv, a pályázati bizottság alelnöke kitért rá: a NOB az új kandidálási procedúra során lehetőséget biztosít valamennyi pályázó számára, hogy bemutathassák terveiket. A kandidálók közül Budapest az első, amely delegációt küldhetett a NOB-hoz az előkészületek megbeszélésére.

A sportolói oldal képviseletében Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszó jelezte az elutazás előtt, hogy a lausanne-i találkozón lehetőség lesz ismertetni a NOB-bal a kormányzati támogatást és garanciákat.

A 2024-es olimpiáért Budapest mellett Párizs, Los Angeles, Hamburg és Róma verseng. A NOB 2017 szeptemberében, limai kongresszusán jelöli ki a rendezőt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.